Povești din adopție: Leia

Povești din adopție: Leia

E mai bune de o lună de când Leia se bucură de peisajele din Scoția. Și-a ales canapeaua drept loc preferat, adoră toată atenția și dragostea pe care le primește, are asigurare și continuă vizitele medicale pentru a duce la bun sfârșit recuperarea începută în România. Ne  emoționăm de fiecare dată când mama ei adoptivă îmi povestește în detaliu fiecare etapă prin care trece Leia în acomodarea ei cu noua ei viață. Se simte dragostea și grija în fiecare cuvânt.

Mulțumiri

Ortopedul care a văzut radiografiile Leei a fost impresionat de cât de bine arată operația de revizie. Pentru asta le mulțumesc doctorului Lucian Rugină care a făcut minuni în cazul complicat al Leei și întregului personal de la Brains & Bones neurochirurgie si ortopedie veterinara (Lavinia, u rock! ♥️) care a avut atâta grijă de noi! Sfatul meu din toată povestea asta: alegeți mereu să mergeți la un specialist când sunt probleme specifice. Experiența specialistului care se confruntă numai cu un anumit tip de cazuri poate face diferența dintre o operație reușită și una vicioasă.

Vă mulțumesc vouă, celor care ați contribuit financiar pentru o parte din cheltuielile imense pe care le-am avut cu Leia. Sunteți o parte importantă din poveste!
 
Însă nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil dacă Gina Mccallum și asociația ei Shar Pei Rescue Scotland nu ar fi răspuns strigătului nostru de ajutor și nu ar fi fost alături de noi în tot acest proces. Nu am cuvinte să-i mulțumesc suficient pentru ajutorul financiar, pentru încurajări și pentru familia absolut minunată pe care a găsit-o pentru Leia. Gina, ești steaua norocoasă a Leei! SPRS salvează Shar Pei mai ales din România, Ungaria și Spania. Dacă vreți să contribuiți financiar pentru vreun caz, găsiți detalii pe pagina lor.
 

Despre Leia

Leia a fost lovită de mașină sub ochii noștri pe 6 ianuarie anul acesta. A trecut prin 3 intervenții chirurgicale, tratament medicamentos, ședințe de terapie. Cheltuielile pentru ea s-au ridicat la aproape 3000 €. A stat cu noi aproape 4 luni.
 
Leia avea pe lângă fractura provocată de lovitură, o fractură mai veche calusată vicios, vindecată de la sine fără intervenție chirurgicală. Probabil cineva a avut grijă de ea. Însă grija într-un sat din România înseamnă cel mai adesea un bol de apă și un bol cu hrană ce nu se mai spală niciodată odată folosite. Veterinarii sunt doar mofturi, câinele e câine, se face bine singur…
 
Uneori mă cuprinde disperarea că o mână de oameni fac o muncă în zadar zbătându-se pentru un caz precum al Leei, în timp ce o mulțime de alți oameni își lasă porțile deschise și câinii lor sunt izbiți de mașini. Unii sfârșesc pe loc, iar unii poate se chinuie câteva zile negăsiți sau nebăgați în seamă de nimeni. Apoi mă emoționez până la lacrimi că un suflet a fost totuși salvat din suferința asta. Și cu ciudă sau cu duioșie, depinde, mă gândesc că să salvezi un suflet uneori e tot ce poți face.
 
♥️ Mă înclin. Împreună scriem povești cu final fericit!